سرگرمی

از کجا شروع کنیم؟ راز اولین قدم برای تبدیل شدن به یک گیتاریست حرفه ای!

اگر شما هم زمانی که صدای گیتار را میشنوید یا یک نوازنده حرفه ای را روی صحنه میبینید، با خود میگویید: “چی می شود که من هم بتوانم مثل این گیتار بزنم” وقت آن رسیده که شروع کنید. خبر خوب این است که تبدیل شدن به یک گیتاریست حرفه ای آنقدرها هم فکر می کنید، سخت نیست. اما اگر هنوز هیچ کاری نکرده اید و نمیدانید از کجا باید شروع کنید، جای درستی آمدید. در ادامه این مقاله قدم به قدم به شما نشان می دهم که چگونه وارد دنیای گیتار شوید و با انگیزه و علاقه، به یک نوازنده حرفه ای تبدیل شوید.

قدم اول: گیتار مناسبی انتخاب کنید.

اولین قدم برای تبدیل شدن به گیتاریست حرفه ای این است که ابتدا باید یک گیتار مناسب داشته باشید. اگر در حال حاضر گیتاری دارید که در گوشه خانه افتاده که این مرحله را رد کنید و سراغ قدم بعدی بروید. اما اگر گیتار ندارید، باید یک گیتار مناسب انتخاب کنید. برای انتخاب، گیتار های مختلفی وجود دارد. انواع گیتارها به صورت زیر است:

  • گیتار پاپ یا کلاسیک: احتمالا گیتاری که احتمال در ذهن شماست، گیتار پاپ یا کلاسیک است. گیتار ساده که پرکاربردترین گیتار است.
  • گیتار آکوستیک: گیتار آکوستیک به گیتار پاپ بسیار شبیه است. اما صدای کمی متفاوت دارد و بیشتر در آهنگ های بلوز، کانتری، فولک و راک به کار می رود.
  • گیتار الکتریک: گیتار الکتریک از فلز ساخته شده و صدای متفاوت تری با گیتار پاپ دارد و بیشتر برای آهنگ های راک یا متال مورد استفاده قرار میگیرد.

اگر اولین بار است که میخواهید گیتار زدن را یاد بگیرید، توصیه میکنم گیتار پاپ یا کلاسیک را انتخاب کنید؛ چون رایج ترین گیتار در بین انواع گیتار، گیتار پاپ یا کلاسیک است. برای خرید میتوانید از فروشگاه های مختلف بازدید کنید یا اگر قصد داریم گیتار دست دوم بخرید، نگاهی به وب سایت هایی مانند دیوار و شیپور بیندازید.

قدم دوم: یک مدرس خوب انتخاب کنید.

خبر خوب؛ برای یادگیری گیتار، نیازی به ثبت نام در آموزشگاه ها نیست. وب سایت ها و مدرسین زیادی در اینترنت هستند که به شما نحوه گیتار زدن را آموزش می دهند. شما می توایند از این مدرسین استفاده کنید و گیتار زدن را یاد بگیرید. اگر بوجه کافی دارید می توانید از دوره های آموزش گیتار یا معلم خصوصی استفاده کنید. اما در غیر این صورت اگر خودتان دنبال آموزش باشید، می توانید در گیتار زدن حرفه شوید.

یکی از وب سایت هایی که می توانید به صورت کاملا رایگان، گیتار زدن را یاد بگیرید، وب سایتی به نام گیتار بر است. این سایت، آموزش گیتار را به صورت رایگان و به زبان ساده توضیح داده است.

قدم سوم: اصول ابتدایی را یاد بگیرید.

پس از اینکه فهمیدید کدام وب سایت را برای آموزش انتخاب کنید، حالا نوبت به یاد گیری است. یادگیری گیتار از اصول ابتدایی شروع می شود؛ یعنی شما ابتدا باید اصول اولیه را یاد بگیرید و سپس به سراغ مراحل دیگر بروید. اصول ابتدایی شامل موارد زیر است:

۱. آشنایی با قسمت‌های مختلف گیتار: گیتار قسمت های مختلفی دارد. بدنه، دسته، کلیدهای کوک، پل و…

۲. آشنایی با ریتم: ضرباتی که شما با دست راست روی گیتار ضربه میزنید را ریتم میگویند. برای اینکه گیتار بزنید، باید زدن ریتم را یاد بگیرید.

۳. آشنایی با آکوردها: علاوه بر اینکه با دست راست ریتم را اجرا میکنید (ضربه میزنید) باید با دست چپ سیم هایی را در انتهای گیتار بگیرید که به آن آکورد گرفتن میگویند.

  1. آشنایی با تجهیزات اولیه گیتار:برای یک شروع خوب، تجهیزات گیتار را بشناسید و بهتر است آنها را تهیه کنید؛ پیک، کیف گیتار، کاپو، نرم افزار کوک گیتار و مترونوم (روی مبایل نصب می شود)

قدم چهارم: یک ریتم ساده و آکورد ساده را یاد بگیرید.

خب تا الان باید گیتار را آماده کرده و با اصول ابتدایی آشنا شده باشید. در مرحله بعد باید یک ریتم و آکورد ساده را یاد بگیرید. در گیتار زدن انواع ریتم و انواع آکوردها را داریم. ساده ترین ریتم، ریتم 2/4 و 4/4 است و ساده ترین آکورد، آکوردهای می مینور، لا مینور، لا ماژور و ر مینور است. پس از اینکه این آکوردها و ریتم ها را یاد گرفته اید می توانید سراغ ریتم و آکوردهای حرفه ای تر مانند ریتم 6/8 و آکوردهای باره دار بروید.

قدم پنجم: تمرین روزانه کلید پیشرفت شماست.

هیچ نوازنده ای یک شبه حرفه‌ای نشده است. تمرین کردن به صورت روزانه و مداوم رمز موفقیت شما خواهد بود. برای شروع، بهتر است:

  • روزانه فقط ۱۵ تا ۳۰ دقیقه تمرین کنید؛ اما هر روز.
  • تمرکزتان را روی حرکات دست و هماهنگی انگشتان بگذارید.
  • همیشه سعی کنید تمرین هایتان را به بخش های کوچک تر و قابل انجام تقسیم کنید، تا خسته نشوید.

توصیه من برای تمرین کردن شما:

  • هر روز ۵ دقیقه گرم کردن با تمرین های ساده مثل کشش انگشتان.
  • ۱۰ دقیقه تمرینات روزهای قبل.
  • ۱۰ دقیقه تمرین یک آکورد جدید یا ریتم جدید.

قدم ششم: با چالش های مسیر کنار بیایید.

همه ما زمانی احساس ناامیدی می کنیم، اما نکته اینجاست که چالش ها همه وجود دارند. گرفتن آکورد، آموزش ریتم و هماهنگ شدن، همه اینا چالش هستند و در ابتدای مسیر برای شما سخت خواهند بود. خیلی از افراد با مواجعه با این چالش ها نا امید می شوند و دست از تمرین کردن بر میدارند. اما شما نباید جز آن دسته افراد باشید. پیشرفت در دنیای موسیقی بسیار کند و خسته کننده است ولی تمام سختی مسیر ارزش یاد گرفتن و لذت بردن را دارد.

سخن آخر: گام اول را بردارید!

شروع هر چیزی سخت‌ترین مرحله است، اما وقتی اولین قدم را برداشتید و دستتان با گیتار آشنا شد، دیگر نمی‌توانید از آن دل بکنید. کافی است امروز شروع کنید و اولین تمرینتان را انجام دهید. در نهایت آن لحظه ای که گیتارتان را می نوازید، میفهمید که تمام آن زحمت ها ارزشش را داشت.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا