فیلمنقد فیلم

موضوع فیلم پرویزخان + نقد و نظرات مردم درباره آن

خلاصه فیلم پرویزخان علی ثقفی

فیلم پرویزخان یک فیلم سینمایی ورزشی-تاریخی است که به کارگردانی علی ثقفی و بازیگری سعید پورصمیمی، مریم سعادت، مریم سعادت، المیرا دهقانی و سایر بازیگران نام آشنا در سال ۱۴۰۲ ساخته و در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. این فیلم نگاهی به زندگی و فعالیت‌های مرحوم پرویز دهداری، سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران دارد و به ماجرای استعفای ۱۴ بازیکن تیم ملی پس از بازی‌های آسیایی ۱۹۸۸ سئول و دعوت از بازیکنان جدید توسط دهداری می‌پردازد. این فیلم بر اساس تحقیقات و مصاحبه‌های کارگردان با خانواده و دوستان دهداری و همچنین بازیکنان و مسئولان فوتبال ایران نوشته شده است.

موضوع فیلم پرویزخان

سایر بازیگران پرویزخان

مهدی قربانی
حمیدرضا پگاه
بهنام تشکر
علی باقری
خسرو احمدی
یاسین مسعودی

بیشتر بخوانید: نقد فیلم تابستان همان سال

نقد و بررسی فیلم پرویزخان

 

فیلم پرویزخان از نظر منتقدان و مخاطبان نقدهای مثبت و منفی مختلفی را دریافت کرده است. برخی از نقدهای مثبت عبارتند از:

– فیلم پرویزخان یک فیلم ورزشی متفاوت و جذاب است که با روایتی ساده و روان، اما هیجان‌انگیز و دراماتیک، داستان یک شخصیت محبوب و مردمی را به تصویر می‌کشد. این فیلم با استفاده از عناصر سینمایی مانند موسیقی، تدوین، گریم، طراحی صحنه و تصویربرداری، فضای زمانی و مکانی دهه ۶۰ را به خوبی بازسازی کرده و حس و حال آن دوران را به تماشاگر منتقل می‌کند. همچنین با ارائه اطلاعات و جزئیات تاریخی و ورزشی جالب و کمتر شناخته شده، مخاطب را متعجب و کنجکاو می‌کند و به او دیدگاه‌های جدیدی را نشان می‌دهد.

– این فیلم با بازیگری قوی و متعادل بازیگران نام آشنا و کمتر شناخته شده، شخصیت‌های متنوع و جذابی را به وجود می‌آورد که هر کدام دارای مشکلات، احساسات، انگیزه‌ها و روابط خاص خود هستند. با توجه به نقش و اهمیت هر شخصیت، به آن‌ها فضا و زمان کافی را می‌دهد و از تکرار و افراط در نمایش آن‌ها خودداری می‌کند. همچنین با ایجاد تعادل بین جنبه‌های ورزشی، تاریخی، اجتماعی و انسانی داستان، مخاطب را درگیر و متاثر می‌کند و به او فرصت می‌دهد که با شخصیت‌ها همدلی و همراهی کند.

بازیگران فیلم پرویزخان

نقدهای منفی

– پرویزخان یک فیلم ورزشی سطحی و ناقص است که با تغییر و تحریف برخی از واقعیت‌ها و اتفاقات تاریخی و ورزشی، داستان را به نفع سناریو و جلب توجه مخاطب تغییر می‌دهد. این فیلم با ایجاد تضاد و تنش بین شخصیت‌ها و گروه‌های مختلف، از جمله بازیکنان مستعفی و جدید، مسئولان فوتبال و امنیتی و خانواده و دوستان دهداری، سعی می‌کند که حساسیت و هیجان مخاطب را برانگیزد و از او واکنش بگیرد. این فیلم همچنین با ایجاد شخصیت‌های خیالی و ترکیبی از بازیکنان واقعی، از جمله شخصیت وحید کامیاب، به دنبال تقویت بار دراماتیک و انتقادی قصه است و از ارائه تصویر واقعی و عادلانه از آن‌ها غافل می‌شود.

– این اثر سینمایی یک فیلم ورزشی کسل کننده و طولانی است که با روایتی کند و بی روح، داستان را به طور مفصل و جزئی بیان می‌کند و از ایجاد گره و برهم‌کنش بین صحنه‌ها و شخصیت‌ها ناتوان است. این فیلم با تکیه بر جزئیات غیرضروری و بی‌اهمیت، مانند نشان دادن تمرینات، بازی‌ها، مصاحبه‌ها و مراسمات مختلف، مخاطب را خسته و سردرگم می‌کند و از او حوصله و تمرکز زیادی می‌خواهد. این فیلم همچنین با نداشتن پایانی مشخص و روشن، مخاطب را در حالت تعلیق و نارضایتی رها می‌کند و از او پاسخی برای سوالات و ابهاماتی که در طول فیلم ایجاد شده‌اند نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: نقد فیلم شه سوار

نظرات درباره فیلم پرویزخان

نظرات مردم درباره فیلم پرویزخان

خیلی خوب، مخصوصاً بازی آقای پورصمیمی و موسیقی بامداد افشار 👌🏼

 

فیلم خوش ساخت و خوبی بود، بازی ها خوب بود خصوصا آقای پورصمیمی مثل همیشه!

 

بسیار لذت بردیم. هم فرم هم محتوا در بهترین حالت خودش بود. حال خوب کن و انگیزشی بود. بعد از سالها یه فیلم ایرانی خوب دیدیم

 

بسیار لذت بردیم. هم فرم هم محتوا در بهترین حالت خودش بود. حال خوب کن و انگیزشی بود. بعد از سالها یه فیلم ایرانی خوب دیدیم

 

فیلم خیلی خوبی بود راضی بودم . در این روز های فوتبالی خیلی چسبید ، اگر فوتبالی هم نیستید ببینید مطمئن باشید خوشتون میاد.

 

فیلم بسیار خوبی بود اگر به فوتبال علاقه دارید ولی انتخاب بازیگرها زیاد چنگی به دل نمیزد و بازی خانم دهقانی خیلی مصنوعی و بد بود

 

یکی از بهترین بیوگرافی‌هایی که تاحالا دیده بودم. اگه مخاطب فوتبالی هستین، دیدنِ این فیلم به اندازه یه بازی ایران استرالیا بهتون کیف میده.

 

باعث خنده و هیجان شد و من چون از فوتبال دهه ۶۰ چیزی نمیدونستم خیلی برام جالب بود البته صحنه ها سینمایی در نیومده بود اما انصافا از بازی درجه ۱ سعید پور صمیمی نمیشه گذشت

 

به نظر من در حد یک فیلم بر پایه واقعیت، خیلی سرگرم کننده و تمیز ساخته شده بود.

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا